Košice sa prezentujú na výstave cestovného ruchu v maďarskom Miškovci

28.03.2012 Celý región

Košice 28. marca (TASR) - V dňoch 29. až 31. marca sa mesto Košice ako budúcoročné Európske hlavné mesto kultúry bude prezentovať na výstave cestovného ruchu Menjüng világgá…! v maďarskom Miškovci. Košice, prostredníctvom výstavy veľkoformátových fotografií, budú prezentovať svojho rodáka Sándora Máraiho, dobre známeho aj v Maďarsku. Výstavu Sandor Márai – občan Košíc doplnia aj fotografie mesta z archívu Východoslovenského múzea v Košiciach.

„Košice 2013 predstavia návštevníkom aj svoje najúspešnejšie podujatie Biela noc. Aj v tomto roku sa uskutoční prvú októbrovú sobotu (6. októbra), deň pred Medzinárodným maratónom mieru v Košiciach. Obe podujatia tak tvoria turisticky atraktívny víkend, pre domácich, ale aj zahraničných návštevníkov,“ informoval TASR vedúci sekcie PR a médiá tímu EHMK 2013.

Na otvorení výstavy cestovného ruchu sa spolu s primátorom Miškovca Ákošom Krizom zúčastní aj primátor mesta Košice Richard Raši. „Na Košice sa postupne sústreďuje pozornosť zo zahraničia v súvislosti s projektom Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013. Naším cieľom je, aby tí, ktorí k nám zavítajú po prvý raz, neprišli naposledy. Aby sa k nám radi vracali a šírili doma dobré meno nášho mesta. Zároveň si ale uvedomujeme, že môžeme podporiť našimi aktivitami v rámci projektu aj našich priateľov v Miškovci a upriamiť pozornosť, ktorá sa viaže na projekt Košice – EHMK 2013, súčasne aj na príťažlivý a atraktívny región, s ktorým susedí náš Košický kraj,“ povedal Raši.

Dodal, že sa tak zvyšuje pravdepodobnosť, že čoraz viac návštevníkov zo zahraničia nájde niečo, za čím sa radi vrátia, alebo o tom budú pútavo rozprávať v krajine, odkiaľ pochádzajú. „Je nepochybné, že Košice aj Miškovec majú čo ponúknuť Európe a svetu. A že ak budú aj v tejto oblasti efektívne spolupracovať, získajú na tom všetci. Verím, že aj táto výstava prispeje k dosiahnutiu tohto cieľa a k nášmu spoločnému úspechu,“ dodal Raši.
 

Vyberte región